1000 Dagen Darten

Opeens heb je het! Je wordt professioneel darter. Ik val meteen maar met de deur in huis. Dit staat op mijn bucketlist. Sinds een week of twee. Ik zag in de digitale krant een lijstje met darters en hoeveel deze heren in twee jaar aan euro’s bij elkaar hadden gegooid. Uiteraard op nummer 1 de heer Van Gerwen: ruim 1,7 miljoen. Dat bedrag triggerde me niet eens. Het was meer de nummer 46 op het lijstje: Danny Noppert met € 107.517. Dat is meer dan een jaarsalaris voor mij!

En wie is Danny Noppert? Geen idee. Nooit van gehoord. Conclusie: ik kan ook in de top 50 komen. Dan kan ik een dagje minder gaan werken en heb ik dus nog meer tijd voor zaken die niet werk-gerelateerd zijn.

Kijk, bij fysieke sporten speelt leeftijd (en vaak ook talent en techniek) een belangrijke rol. Ik ben te oud (en niet goed genoeg) om Sven Kramer te verslaan op de ijsbaan. Ook het eerste elftal van Ajax zal ik voetballend niet halen. Er zijn een paar ‘sporten’ waarin ik me in de nabije toekomst wél zou kunnen meten met de wereldtop. Wat dacht je van bowlen, curling of biljarten?

Toch een beetje euro-gedreven, kies ik dus voor darten! Collega’s lachten me uit: ‘weet je wel hoe hoog dat niveau is?’ Wat kan er nou hoog zijn aan het gooien van een pijltje in een vakje? Dat verandert nooit. Een kwestie van oefenen. Trainen wil ik het niet eens noemen. Professionele musici trainen ook niet. Zij studeren… Misschien moet ik het oefenen met darten ook maar studeren noemen. Klinkt wel chique.

Vrienden verklaarden me voor gek: ‘je hebt helemaal niet het postuur van een darter en je drinkt te weinig.’ En daar zie ik nu juist de mogelijkheid om het verschil te maken! Ik denk dat het succes van een professioneel darter in zijn fysieke en mentale gezondheid zit. Plus een beetje studeren en dan kijken waar het schip strandt.

Ik ben er klaar voor! Begin 2022 sta ik tegenover Michael van Gerwen in de finale van de PDC WK darts. Als hij die finale tenminste haalt. Dat is mijn ultieme doel. In 2022 heeft Wateringen niet alleen Kiki Bertens, maar ook Geo Arnold. En als ik dan als winnaar het podium verlaat, stop ik ook. Dan is het mooi geweest en blijft het voor nu lekker overzichtelijk: 1000 Dagen Darten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s