Keuzestress

En toen was ik even in de war. Ga ik voor een leuk salaris of jaag ik alsnog mijn Olympische droom na? Je hebt geen idee waar ik het over heb?

Ik heb voor het gooien van pijltjes gekozen omdat leeftijd en fysiek daar wat minder belangrijk is dan bij fysiekere ‘sporten’ als schaatsen en voetbal. Ik had ook voor curling kunnen kiezen. Ook wel even aan gedacht. Ik hanteer de bezem met speels gemak, begeef me graag op glad ijs en dat moet het schuiven van die betonnen fluitketels ook geen probleem zijn. De drempel is alleen wat hoger. Een curlingbaan leg je niet zomaar op zolder aan. En je hebt ook teamgenoten nodig. Kortom, net iets lastiger dan het kopen van drie pijlen en het ophangen van een dartbord.

Maar curling is een Olympische sport. En darten niet. Nog niet. Over de term ‘sport’ twist ik nog steeds graag, maar als curling binnen die definitie valt, lijkt me darten daar ook z’n plaats.

Deze week deed onze nationale sportkoepel NOC*NSF een oproep. Via een filmpje. Hoofdrolspeler was ex-Chef de Mission Maurits Hendriks. Ik moest eerst een paar keer kijken, voordat ik mezelf had overtuigd dat het geen uitzending van Lucky TV was. Maar ze menen het echt. Ze zoeken talentvolle curlingers!

Ik denk dat ze mensen zoeken waarbij ze het talent nog moeten ontdekken, maar dat terzijde. Ik veerde op. Eeuwige roem met een Olympische medaille weegt ook zwaar! Dan de pijlen maar even in het vet zetten.

Eén telefoontje naar NOC*NSF zette me weer met beide benen op de grond. Ik kwam niet in aanmerking. Ze zochten mensen met zowel een Nederlands als Canadees paspoort. En dat laatste heb ik niet. Ze zoeken Canadezen die in de laatste twee decennia naar Nederland zijn geëmigreerd. Alsof Canadezen zo goed kunnen curlingen… Nee, NOC*NSF heeft haar huiswerk niet heel erg goed gedaan. Want wie emigreerden er in de jaren ’80 massaal naar Canada? Juist. De Nederlanders. Dus waar is curlingtalent te vinden? Inderdaad. Gewoon onder mensen met een Nederlands paspoort. Wij staan aan de basis van het Canadese curlingsucces.

Of ik nu teleurgesteld ben? Helemaal niet. Aan dat soort domheid werk ik niet graag mee. En ik heb geleerd dat je je niet moet laten afleiden door randzaken of keuzestress. ‘Stick tot he plan’ zou Sven Kramer zeggen. En dat doe ik. Ik blijf pijlen gooien en jij kunt dus met enige regelmaat mijn blog daarover lezen. Ga ik toch weer voor die win-win-situatie.

P.s. Ik weet ook wel dat iemand die op curling zit een ‘curler’ wordt genoemd. Maar dat is me te Engels. Te Canadees. Te veel eer. Dus daarom gewoon het Nederlandse ‘curlingers’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s