Pijlloos

Donderdagavond 28 maart 2019. Normaal gesproken kijk ik vrijwel geen dartwedstrijden, maar hier ging ik even voor zitten. Michael van Gerwen tegen Raymond van Barneveld. In Ahoy.

Hevig geëmotioneerd beklom Barney het winderige podium voor zijn laatste echte optreden in Nederland. Niet nadat hij eerst zijn gelukskettinkje bij zijn kleinzoon had omgehangen. Met de kennis van nu had hij dat beter na de wedstrijd kunnen doen… Na een slordige 15 minuten stond hij afgedroogd en wel tegen de 7-1 eindstand aan te kijken.

Hij had precies eenmaal 180 gegooid en eindigde met gemiddeld 84,68 punten per beurt. Ter vergelijking: ik heb sinds de start van mijn campagne ook eenmaal 180 gegooid en mijn topgemiddelde is 79,20 punten per beurt. Kortom, goed nieuws. Barney is op de weg terug en mijn progressielijn gaat binnenkort die van onze levende legende kruisen. Enige verschil is dat hij z’n pijlen gooit in een bomvol Ahoy en ik eenzaam op mijn zolderkamertje.

Na de wedstrijd sprak hij ‘zijn’ publiek, zijn Barney Army, toe. En toen gebeurde het. Bijna nonchalant gooide hij één voor één zijn pijlen het publiek in! Drie keer 23 gram met uiteraard vlijmscherp geslepen punten. Je zal als fan op dat moment even niet opletten. Dan heb je toch een gaatje in je hoofd?

Voor mij was het duidelijk. Barney was gestopt. Ik zocht mijn bed op. Toen ik de volgende ochtend wakker werd, had ik een appje van mijn toekomstige manager: “Barney is gestopt, mooi moment voor jou om in te stappen!”. Met een glimlach maakte ik mijn Brinta klaar en hoorde op de radio dat de manager van Raymond nog even op hem in ging praten. Hij had schijnbaar vanuit emotie dingen geroepen. Tijdens de lunch kwam het nieuws dat Barney toch nog bleef darten tot en met het wereldkampioenschap. “Of tot het wereldkampioenschap natuurlijk”, dacht ik bij mezelf. De manager zag de weg er naartoe even over het hoofd.

Ik heb even gewacht met dit blog, omdat je het met Barney natuurlijk nooit echt weet. Nu, twee dagen later, heb ik geen andere berichten meer gehoord. Ik reken er dus op dat hij gewoon doorgaat.

Maar dan heeft hij donderdagavond wel één groot probleem gecreëerd. Als ik vanmiddag mijn wekelijkse uitje naar de enige echte Haagse dartshop heb, weet ik nu al zeker wie ik daar tegen het lijf ga lopen: Raymond van Barneveld. Op zoek naar nieuwe pijlen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s