Premier League Darts

De eerste maand darten zit er op. Ik zit nu ruim vier weken in het vak. Heel even heb ik overwogen om het ook op mijn LinkedIn te vermelden, maar misschien moet ik daar nog even mee wachten.

Ik lig prima op schema voor m’n eerste trainingsdoel: uiterlijk 31 maart 2019 moet ik het getal kunnen gooien dat ik wil gooien. Nee, we doen nog helemaal niet aan ‘doubles’ en ‘triples’, dat komt later wel. We doen het stap-voor-stap en de doelen moeten realistisch zijn.

Mijn verjaardag in januari stond opeens in het teken van darts. Ik ben sindsdien een setje pijlen rijker en mag me trotse eigenaar noemen van een heuse dartkit. Er gaat werkelijk een wereld voor me open. Zelfs de puntenslijper ontbreekt niet in mijn assortiment…

Op een verjaardag komen mensen en die mensen willen dan ook wel eens zien hoe goed je kunt gooien. Nou, ik kan je mededelen dat ik m’n eerste twee tegenstanders heb verslagen met de spelvariant ‘tactics’. Ik ben dus nog steeds ongeslagen. En toen ik vervolgens las dat Gary Anderson zich wegens rugklachten terugtrok uit de Premier League Darts, dacht ik: ‘als hij daar niet snel een oplossing voor zoekt, hoef ik die ook niet meer te verslaan’.

De Premier League Darts. Ik had nog nooit bewust naar een dartwedstrijd gekeken en tot mijn verbazing bestaat er naast RTL 4 en 5 ook een RTL 7. Meer voor mannen! De testosteron spat werkelijk van het beeldscherm als de uitzending over pijltjes gooien begint.

Ik heb drie wedstrijden bekeken. En eerlijk is eerlijk: ik was niet echt onder de indruk. Noem het hoogmoed, maar er wordt op dat niveau best veel misgegooid. Qua check-outs liep er zelfs een darter rond die 31% scoorde. Ik noem geen namen, maar die gooit dus bijna tweederde mis! Vergelijk dat met mijn huidige niveau en dat zou betekenen dat ik twee van de drie darts in de muur naast het bord gooi. Is me nog nooit gebeurd.

Kortom, ik ga lekker. Ik kan de komende weken mooi wat wedstrijdjes van de ‘grote jongens’ kijken en dat levert ongetwijfeld een schat aan informatie op. Een ondertussen ben ik vijf avonden per week aan het ‘studeren’. Op naar het glansrijk behalen van mijn eerste tussendoel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s