DNB

M’n afscheidsproject voor Webhelp Nederland kan ik met recht ‘het toetje’ noemen. De Nederlandsche Bank, wie wil er nou niet gewerkt hebben in dat markante gebouw in de binnenstad van Amsterdam? Bovenop ‘ons’ goud, dat ook nog?

Er zullen vast genoeg mensen zijn die dat niet willen, maar ik heb er een mooie tijd gehad. Leuke en kundige nieuwe collega’s leren kennen, de ervaring van het werken voor een externe opdrachtgever, ver van alles wat Webhelp is. Snel opschalen en af en toe net zo snel weer afschalen. Het afhandelen van klantcontacten via telefoon en mail en ook nog eens een tweedelijns-activiteit overnemen. Toch een soort beloning voor de mooie resultaten die het team in de eerste weken liet zien.

En dat ik in de twee jaar bij Webhelp veel heb geleerd op het gebied van Workforce Management, kwam ook mooi van pas. Delen van mijn rapportages belandden bij met Ministerie van Financiën in Den Haag. Mooie resultaten dus. De in de laatste week van het project onverwachte aandacht in het NOS-journaal zorgde voor veel dynamiek en de ultieme piek in het aantal klantcontacten dat het geslonken team met verve verwerkte. Chapeau!

Maar samen met de resultaten ook veel plezier gehad. En daar gaat het toch ook om. Door de generatiekloof met een deel van mijn team is mijn vocabulaire uitgebreid met woorden als ‘paupers’, ‘fitgirls’ en ‘voetbalcola’. We hebben in de drie gedenkwaardige maanden de werkweek tweemaal afgesloten in ‘Onder de Ooievaar’: teambuilding hoeft helemaal niet overgeorganiseerd te zijn.

Het (sneller dan verwacht) afscheid nemen van uitzendkrachten is niet mijn favoriete bezigheid, maar het overgrote deel verliet toch het pand op weg naar een nieuwe baan of met een nieuwe baan in het vooruitzicht. Ook daar kun je dus als leidinggevende invloed op hebben. En voldoening uit halen.

De eindborrel van het project op de hoogte etage en het dak van het pand met een prachtig uitzicht over de stad was het letterlijke hoogtepunt. Het bezoek aan de Nederlandse goudvoorraad in de kelders van het pand was het indrukwekkende en letterlijke dieptepunt. Voor even ruim een miljoen in handen gehad, dat lukt me dit jaar niet nog een keer, denk ik.

’t Was mooi en leerzaam met dank aan mijn hele team, mijn collega-teamleider, de collega’s bij De Nederlandsche Bank en de collega’s van Webhelp. Op naar het volgende project!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s