Elfstedenbattle

KilometersZo. De eerste vier maanden trainen voor de Challenge Mont Ventoux van Join4Energy zitten erop. Ik moest een beetje op gang komen dit jaar, maar mijn ‘gelopen kilometers per maand’ laat toch een mooie vooruitgang zien. De trainingsomvang neemt toe en ik voel me er goed bij. Uitstekend zelf. In mei moeten er alleen nog wat langere afstanden worden gelopen. Een paar keer een loopje boven de dertig kilometer zou fijn zijn.

Anders
Maar nu eerst even wat anders. Tussendoor. Op 6 en 7 mei a.s. roei ik met mijn team de Elfstedentocht. Ruim 200 kilometer bikkelen over de Friese wateren. Waarvoor? Voor KiKa! We hebben onze inschrijving omgedoopt tot ‘Elfstedenbattle for KiKa’.

Banner BattleKiKa
Frank, één van mijn teamgenoten, kwam afgelopen winter in contact met Ylona. Ze vertelde hem dat ze traint om deze zomer mee te doen aan de Giro di KiKa, een fietstocht van zes dagen door de Italiaanse Dolomieten. Ze wil daarmee geld ophalen voor KiKa. Ylona’s zusje kreeg op haar zevende een hersentumor. Een heftige periode voor het hele gezin. Ylona’s zusje overleefde, maar kampt tot de dag van vandaag met de gevolgen van de ziekteperiode.

Een sportieve battle
De drive en inzet van Ylona inspireerde onze roeiploeg. Wij wilden iets doen om haar te helpen om geld in te zamelen om zo haar doel van 10.000 euro te kunnen halen of zelfs te overschrijden. De teller staat inmiddels al ruim op 8.750 euro. Wij daagden Ylona uit om de Elfstedentocht tegelijk met ons te fietsen en de tocht sneller te volbrengen dan wij als roeiers. Een leuke Elfstedenbattle, met als doel zo veel mogelijk geld op te halen voor Ylona’s strijd tegen kinderkanker.

Doe mee
Help jij ons ook mee om zo veel mogelijk geld voor KiKa op te halen? Jouw bijdrage is welkom op NL96 RABO 0122 7832 55 t.n.v. Elfstedenbattle for KiKa.

Volg ons
Benieuwd hoe de Elfstedenbattle zal gaan en wat voor leuke acties er nog meer worden georganiseerd? Via de Facebookpagina kun je alles volgen.

Alvast bedankt!