Komkommertijd?

Vorig jaar schreef ik een blog over de ‘komkommertijd’. Ik had er een helder beeld bij. En omdat het wel eens leuk is om te citeren uit eigen werk, hier een klein stukje van vorig jaar:

“Ook hier is het komkommertijd. Je hebt er geen klok of kalender voor nodig. Voor mij is het komkommertijd als er in de Amsterdam ArenA wordt gespeeld om de Johan Cruiffschaal. Maakt niet uit door wie. Vroeger was het Amsterdam Toernooi het hoogtepunt van de komkommertijd. Op uitnodiging van Ajax kwamen er eind juli nog drie tobclubs naar Amsterdam om te spelen voor de eer. Ieder jaar was ik erbij. Na een jaar of vijf viel me op dat Ajax altijd won. Altijd. Ik herinner me nog dat Ajax in de laatste wedstrijd moest winnen van het grote FC Barcelona. Bij rust stonden de roodwitten met 3-0 achter. De eindstand was 4-3 voor Ajax… Een echte komkommeruitslag.

Kortom, in de komkommertijd gaat het nergens om. Je moet de tijd een beetje vullen, het publiek een beetje vermaken. Er gebeurt niet zo gek veel. Geen dagelijkse files, minder mail en vooral veel feitjes en weetjes waar je weinig aan hebt. Maar ja, kranten, tv- en radioprogramma’s moeten toch gevuld worden.”

Aangezien het zondag weer zover is, FC Zwolle trapt dan af tegen Ajax in een zomeravondwedstrijd om de Johan Cruijffschaal, zou je denken dat…

KomkommertijdMaar niets is minder waar. Van komkommertijd is dit jaar helemaal geen sprake. Het is zelfs verleidelijk om de zomervakantie eens over te slaan, er gebeurt zoveel! Ik sta zelfs op het punt om het maandelijkse bezoekersrecord op mijn website te breken. Daarnaast was er het mooie nieuws rond Stichting Elayi: ‘we’ zijn een ambassadeur, een samenwerkingsverband en bijna een nieuwe website rijker. Ook is de Club van 10 van Bureau Gejoo met 20% gegroeid, krijgt het projectteam voor het Huis van Kompa Nanzi gestalte en ligt er voor Skerpe Jeugd een conceptplan voor de tweede helft van 2014 op de plank. Noem dat allemaal maar niets.

De komkommertijd bestaat helemaal niet! Het is meer een inspiratietijd. Een tijd om te reflecteren, doelen bij te stellen en de richting voor de komende periode te bepalen. De helft van 2014 ligt immers alweer achter ons. De zomer is een ideale periode om te visualiseren. Even geen drukte van alledag, maar tijd voor de belangrijke zaken. Het levert energie op en als over een paar weken iedereen weer uitgerust van het vakantie-adres komt, ben ik er klaar voor. Volle bak vooruit. Al die uitgeruste mensen zijn koren op mijn molen. Het is hét moment om toe te slaan.

En ik? Ik geniet nu ook even van de vakantie. Maak je geen zorgen. Beetje luieren, zwemmen, boekje lezen, maar dus ook nadenken en plannen maken. Actief vakantie vieren! Om daarna bruisend van de energie en de ideeën mooie dingen te gaan realiseren. Misschien is de komkommertijd wel de belangrijkste periode van het jaar geworden… Geniet ervan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s