LinkedIn?

Als je geen LinkedIn-profiel hebt, hoor je er niet echt bij. Althans, dat is mijn indruk als ik me weer eens in een netwerkgezelschap meng. Maar desondanks blijft iedereen met visitekaartjes strooien. Waarom? Om de identiteit van de eigen onderneming of werkgever toch vooral onder de aandacht te brengen? Tja, daar leent LinkedIn zich niet echt voor, vind ik.

Eerlijk is eerlijk. Wanneer ik wat profielpagina’s via LinkedIn bezoek, word ik niet echt vrolijk. Sterker nog, treurnis lijkt de boventoon te voeren in het land van LinkedIn. Dikwijls staan alleen de functies bij (vorige) werkgevers vermeld en heeft de gebruiker niet eens de moeite genomen om een korte omschrijving van werkzaamheden en resultaten te vermelden. Voorbeelden laat ik achterwege, maar wanneer zelfs een profielfoto ontbreekt, komt het dicht in de buurt van de gemiddelde rouwadvertentie…

Recruiters maken vaak dankbaar gebruik van het medium LinkedIn. Op zoek naar nieuwe medewerkers of gewoon even om een ontvangen Curriculum Vitae te controleren. Maar wat zegt een LinkedIn-profiel nu over iemand? Weinig, denk ik. Zelf heb ik mijn profiel een beetje kleur proberen te geven door een leuk plaatje, een woordenwolk en een fotocollage toe te voegen. Desondanks blijft het een beetje behelpen. Voor mij blijft het vooralsnog niet meer dan een digitale vervanger van de aloude Rolodex.

facebook_linkedin_blogZelf geloof ik meer in Facebook. Zeker als je als starter op de arbeidsmarkt nog niet zo heel veel hebt ‘op te sommen’. Maar ook als ik vooruit kijk. De wereld wordt sneller en digitaler en het ‘persoonlijke’ contact wordt belangrijker dan ooit. Ook digitaal! En dan biedt Facebook uitkomst. Ook daar kun je invullen waar en voor wie je werkt, welke opleidingen je hebt doorlopen, maar het belangrijkste is: daar vertel je je eigen verhaal! En daar draait het om. Wie ben jij? Waar ben je goed in? Waar word je enthousiast van? Waar steek jij je kostbare tijd in?

Jouw verhaal op Facebook zegt meer dan je lijst op LinkedIn. Mij maakt het niet zoveel uit wat iemand in het verleden heeft gedaan. Resultaten uit het verleden bieden immers weinig garantie voor de toekomst. Ik wil weten ‘wie’ jij bent! En ja, ik moest ook even een drempeltje nemen hoor: je laat toch niet iedereen toe tot je leven? Waarom eigenlijk niet? Daar draait het toch allemaal om? Echte connecties ontstaan pas als je elkaar beter leert kennen. En dan kun je ‘samen’ verder. Je kunt elkaar maatwerk leveren en dan ontstaat groei en ontwikkeling. Dus kijk niet raar op als je binnenkort een uitnodiging via Facebook van me krijgt.

Sta je al te trappelen? Kun je niet wachten? Zoek me op en maak contact! Wie weet hoe we elkaar verder kunnen helpen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s