Van ’15 naar ’16

2015-2016Een jaar gelden zat ik in de eerste week van het jaar met een headsetje op (potentiele) klanten van een zorgverzekeraar te woord te ‘staan’. En nu? Nu heb ik in dezelfde branche nog geen 500 meter verderop weer een mooie baan. Bijna geen verandering dus, zou je denken. Maar niets is minder waar!

Bureau Gejoo
Ik eet zo’n 12 boterhammen per dag. Eind 2014 trok ik al de conclusie dat ik op dat moment met Bureau Gejoo niet voldoende brood op de plank zou krijgen als ik mijn koers niet bij ging stellen. Genoeg leuke projecten, maar met een lege maag ben ik toch wat minder energiek. Bureau Gejoo kreeg een ietwat andere vorm, maar het blijft voor mij een basis om nu en in de toekomst te kunnen doen wat ik leuk vind en waar ik goed in ben. En het herinnert me dagelijks aan mijn idealen en doelstellingen en houdt me dus vlijmscherp. En da’s weer handig om brood te kunnen snijden…

Webhelp Nederland
De grootste verandering is wel dat ik sinds juni voor langere tijd in dienst ben bij een werkgever in een klantcontactomgeving pur sang. En het leuke is dat men mij de kans geeft om mezelf verder te ontwikkelen in het workforcemanagement-vak. Voor wat hoort wat, dus als tegenprestatie lever ik een mooie bijdrage aan de positionering en ontwikkeling van het workforcemanagementteam. Ik vind het een uitstekende deal. M’n contract is onlangs verlengd, dus ik ben er nog wel een jaartje zoet.

Nansi Wereldspin
Terwijl ik dagelijks tussen Amstelveen, Zoetermeer, Ede en Den Haag heen en weer forensde, kreeg het Nansi Wereldspin Museum in theater De Vaillant vorm. De plannen en tekeningen werden omgezet in een tastbare plek waar de verhalen van het eigengereide spinnnetje Nansi overgedragen worden. Nu het museum staat en officieel is geopend, wordt het in 2016 tijd voor een mooie programmering.

Skerpe Jeugd
In januari hebben we tijdens het Nationale Roeicongres een tweetal presentaties gegeven voor roeiend Nederland. Ik schreef nog wat blogs en heb onze stagiaire begeleid richting het voltooien van haar stage. Door mijn nieuwe weekindeling is mijn aandacht voor Skerpe Jeugd in de tweede helft van 2015 wat verslapt. ’t Wordt tijd om eens met de directie van gedachten te wisselen over mijn rol in de toekomst. Ondertussen ontwikkelt Skerpe Jeugd zich verder: een nieuwe website en in april zelf een internationale conferentie!

Stichting Elayi
Ruim tweeëneenhalf jaar maak ik nu deel uit van Stichting Elayi. Samen bereiden we de bouw van een buurthuis in Togo voor én we organiseerden sportieve activiteiten voor schoolkinderen uit Den Bosch: een sportdag in het Sportiom, een voetbalwedstrijd van FC Den Bosch en een hockeytoernooi in het kader van Wereldvrededag. Leuke dingen, maar het geld voor het buurthuis in Togo stroomt nog niet binnen. Dus de doelstellingen voor 2016 zijn duidelijk: fondsen genereren en onze achterban en dus netwerk uitbreiden.

Tym
Hét platform voor ouders van sportende kinderen. Ik ben de tel kwijt, maar in 2015 schreef ik zo’n 10-12 blogs voor Tym. Geïnspireerd door m’n dochter en mezelf in de rol van ‘liefvader’. En in 2016? In 2016 ga ik daar gewoon mee door.

Pieken zonder strepen
Om de cirkel van 2015 naar 2016 rond te maken, eindig ik met het openstaande actiepuntje van ‘Pieken zonder strepen’. Ik was het bijna vergeten, maar ik wil immers een boek schrijven! Een boek over het werken in een klantcontactcenter. De inhoud? M’n eigen ervaring, een onderzoek en ook ‘de medewerker’ van het klantcontactenter komt aan het woord. Gezien mijn huidige werkomgeving moet ik met dit project toch een mooie stap kunnen zetten in 2016.

2016Mooi, dat was voor mij 2015 en dat wordt dus 2016. Ik kijk er naar uit en heb er zin in!

En jij? Welke plannen heb jij voor het nieuwe jaar? Schrijf ze op en voer ze uit! Het geeft energie en richting. En dat was gewoon een gratis advies.

Wat je ook van plan bent in dit schrikkeljaar, ik wens je veel succes, gezondheid, liefde en energie!