Werkplezier!

In mei lanceerde minister Asscher de campagne ‘Check je werkstress’ met bijbehorende website en Facebookpagina die inmiddels al meer dan 10.000 likes heeft verzameld. En deze week is het ‘de week van de werkstress’. Waarom? Om werkstress bespreekbaar te maken.

‘Het is nu vaak nog een taboe om over werkstress te praten, daar schamen medewerkers zich voor. Maar de bekende uitspraken ‘van hard werken wordt niemand ziek’ klopt in de praktijk niet. Met hard werken is niks mis, maar de randvoorwaarden om dit te kunnen doen, moeten er wel zijn’, aldus de minister een paar maanden geleden.

Halloween ligt net achter ons, de dagen worden angstaanjagend snel korter en wanneer je het kantoorpand aan het einde van de dag verlaat, is het al bijna donker. Met een beetje pech waait en regent het. Kortom, ideale omstandigheden om over werkstress na te denken… Het omgekeerde ‘denk-niet-aan-een-roze-olifant-effect’.

WerkplezierIk focus liever op ‘werkplezier’. Bij het woord alleen al breekt het zonnetje door. Wat geeft mij plezier in m’n werk? Ik kan zo een rijtje opnoemen. Aan stress denk ik dan allang niet meer. Sterker nog, als mijn werk aan de van m’n zelfgemaakte lijstje voldoet, heb ik geen stress. Voorkomen is beter dan genezen. Ik ga voor werkplezier!

En dat zou iedereen moeten doen. Wat laat jou met plezier werken? Autonomie? Ingezet worden op je kwaliteiten? Beoordeeld worden op het behaalde resultaat? Erkenning? Vrijheid in je werk? Flexibele werktijden? Een leuke opleiding? Vul maar aan. Begint de energie al te borrelen?

Zet de stap naar meer werkplezier! En de komende periode leent zich er uitstekend voor. De beoordelingsgesprekken zijn waarschijnlijk net achter de rug en je kunt je gaan richten op 2015. Wat gaat jou een succesvolle en energieke werknemer maken? Laat het je leidinggevende weten! Als er geen planningsgesprekken voor het nieuwe jaar zijn, maak dan zelf een afspraak. Vertel je chef en ook je collega’s hoe jij het beste kunt worden ingezet om de afdelings- en organisatiedoelstellingen te realiseren. Waar word jij gelukkig van en hoe ben je op die manier je werkgever van dienst? Geloof me, het wordt een leuk gesprek!

En voor de leidinggevenden: zoek je medewerkers op en vraag naar hun behoeften! Kijk in hoeverre je je medewerkers kunt faciliteren om met veel plezier te kunnen excelleren. Weg werkstress! En dan op naar 2015. Misschien moet ik de ‘week van het werkplezier’ gaan organiseren. Ergens eind maart. Als de lente doorbreekt en de dagen weer langer worden.

Niet eens zo’n slecht idee eigenlijk. Wie doet er mee? Een toekomst met meer werkplezier spreekt jou toch ook aan? Ik ben benieuwd naar wat jij nodig hebt om plezier in je werk te hebben. Zet het in een reactie onder deze column, dan ga ik aan de slag met de ‘week van het werkplezier’!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s